Welkom
Media "In de Buurt"
Media "DenHaagFM"
Klimaatbeheersing
EIA Subsidie 2021
Airco voor...
Constructiewerken
Referenties
Onze Klanten
Informatie Aanvragen
Gastenboek

 Jeffrey biedt hulp in warme dagen ‘Zonder jou waren ze allemaal dood’

02 augustus 2018

Joyce Hoogland

Jeffrey Ophof

“Ik zat net vier dagen in Frankrijk toen ik werd gebeld dat een sushirestaurant dringend mijn hulp nodig had.” Vorige week liep de temperatuur op naar 37 graden en dat was niet voor iedereen een pretje. Gelukkig was daar Jeffrey Ophof om verkoeling te bieden. 

De Haagse Jeffrey heeft een eigen bedrijf: Ophof Koel en Montage techniek, en hij installeert onder andere airco’s. Je kunt je wel voorstellen dat hij het druk heeft tijdens deze warme dagen. Maar tot Jeffrey’s verbazing is de nood wel heel hoog en blijkt hij een heuse redder te zijn.

Sushi

Een sushirestaurant in Den haag had met spoed hulp nodig: de airco was stuk en de temperatuur liep al snel op. “Toen ik terug was in Den Haag hoorde ik dat veel meer mensen problemen hadden. Ik heb een paar mobiele airco’s gekocht en die onder andere bij ouderen geïnstalleerd.”

Knagertje

Vorige week bereikte de roep om hulp van knaagdierenopvang Het Knagertje Jeffrey. “Ik heb daar vroeger wel eens een konijn opgehaald. Vorige week stuurde een vriend de oproep van Het Knagertje door naar mij. Hun luchtcirculatiesysteem deed het niet en het ging niet goed met de dieren.” Jeffrey is gelijk naar Het Knagertje gereden en hij zag meteen dat het foute boel was. “Het ging heel slecht met die dieren, ik snap niet dat mensen het over hun hart kunnen verkrijgen om dan niks te doen.”

Vervolgens is Jeffrey op het dak geklommen om het systeem te repareren, dat lukte niet. Maar gelukkig kon hij wel samen met zijn maatje Martin Frerichs (Montage ventilatie) een nieuwe afzuiging regelen. Helaas heeft één konijntje het niet gered. “Geertje (eigenaar van Het Knagertje) was heel dankbaar ze zei nog: Zonder jou waren ze nu allemaal dood geweest.”

Tranen

Jeffrey maakt deze zomer lange dagen. Regelmatig wordt hij gebeld met een spoedklusje “Ik ben nog de enige die mobiele airco’s kan regelen.” Ook verkoopt hij airco’s aan particulieren en vaak zijn dat mensen die het erg zwaar hebben met de hitte.

“Veel klanten willen toch even hun verhaal kwijt. Laatst brak een volwassen man in tranen uit. Hij heeft een meervoudig gehandicapte dochter en zij vocht echt tegen de hitte. Ze konden weinig doen totdat hij bij mij terecht kwam.”

Hopelijk kan Jeffrey nog veel mensen helpen deze zomer en daarna genieten van een welverdiende vakantie. “Ik heb een éénmanszaak, dat heeft voordelen maar ook nadelen. Ik kan niet iemand anders mijn klusjes laten opknappen. Wanneer ik mijn vakantie afmaak? Ik denk pas ergens in de winter” 

to Top of Page

Ophof Koel en Montage Techniek | info@ophof-koeltechniek.nl | TEL : 06 28 73 53 59