Warm & Koud, onze zorg & Onderhoud.
logo
Welkom
Klimaatbeheersing
Lassen
Constructiewerken
Referenties
Onze Klanten
Informatie Aanvragen
Gastenboek
Lassen is het verbinden van twee metalen door middel van toevoegmateriaal, zo zijn er drie lasprocessen die Ophof-Koel en Montage Techniek beheerd.

MIG/MAG Lassen is een vorm van booglassen. Met een (electrische) vlamboog verhitten we de plaats waar twee onderdelen met elkaar moeten worden verbonden. Op die plaats krijgen we daardoor een smeltbad (een plasje vloeibaar metaal) en als het materiaal is afgekoeld hebben we een verbinding. Bij het MIG/MAG lassen wordt extra materiaal toegevoegd in een vorm van een dunne metaaldraad dat op een rol in het lasapparaat aanwezig is. Dit proces verschiedt in de werkplaats.

TIG Lassen is vrijwel het zelfde als MIG/MAG lassen alleen wordt er echter bij dit proces een electrode van wolfram gebruikt. Wolfram heeft het hoogste smeltpunt (3420 graden) van alle metalen. Aangezien staal al smelt bij temperaturen tussen de 1500 tot 2000 graden zal de wolfram electrode dus niet afsmelten.TIG Lassen is geschikt het lassen van diverse materialen waaronder laag gelegeerd staal, roestvaststaal en aluminium.

BMBE Lassen is Booglassen Met Beklede Elektrode, het materiaal wordt plaatselijk tot smelten gebracht door de boog van de afsmeltende elektrode. Tijdens het proces wordt het smeltbad beschermt door het gas dat vrijkomt uit de elektrode en door de slak die op de las onstaat. Dit proces wordt voornamelijk toegepast op karwei of in de buitenlucht.

Zo kunnen wij dus hele staal constructies op maat voor u in elkaar lassen. Lengte speelt geen rol zolang het maar wel te vervoeren is. Tevens kunnen wij ook voor u de constructie op locatie in elkaar zetten. Wij zijn in het bezit van diverse hijs-gereedschappen en transporten kunnen wij dit realiseren voor u. Zie hiervoor het kopje "Constructiewerker" 

 

 


Ophof Koel en Montage Techniek | jeffrey_ophof@hotmail.com | TEL : 06 28 73 53 59